Српских владара 111

18300 Пирот, Србија

010 345 210

секретар/администрација

Previous
Next

Заштита ученика од насиља, злостављања и занемаривања

Видео обука о протоколу поступања у установи у одговору на насиље, злостављање и занемаривање

Pravilnik o izmenama i dopunama protokola postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje

Pravilnik o protokolu postupanja ustanove u slučaju nasilja

Pravilnik-diskriminacija

Pravilnik-o-Protokolu-postupanja-u-ustanovi-u-odgovoru-na-nasilje-zlostavljanje-i-zanemarivanje

Priručnik za roditelje – Sta je danas bilo u skoli?

Posebni protokol za zaštitu dece

Prirucnik za primenu posebnog protokola 

 Платформа за превенцију насиљаcuvamte.gov.rs.

 

План рада Тима за заштиту ученика од насиља, злостављања и
занемаривања и дискриминације

Izveštaj tima za zastitu ucenika na kraju školske 2021-22

Безбедно на нету

Да би интернет постао боље и безбедније место за све кориснике, а нарочито за децу и младе, Дан безбедног интернета (Safer Internet Day, SID)* се обележава сваке године.

Ове године у нашој школи овај дан обележен је 9.фебруара по слоганом „Безбедно на нету“.
Учитељи су направили едукативну интерактивну таблу на коју су окачили информације о безбедности на интернету, линкове ка квизовима и другим едукативним садржајима, којима су ученици приступили на часовима одељењског старешине. 
Чланови Ђачког праламента и ученици 6.разреда на часовима грађанског васпитања, уз подршку наставника, организовали су филмску пројекцију са анализом садржаја. Гледали су  филмове „Посматрачи“, „Мисли пре него што постујеш, не веруј свему што је написано!“ и презентацију  „Безбедности деце на интернету“ i 
Позивамо родитеље и друге одрасле којима је интерес наше деце на првом месту, да са децом погледају и разговарају о садржајима који се налазе  на линковима:
 

Дигитално насиље – приручник

Паметна деца на интернету-паметан клик

Национална платформа „Чувам те“ представља прву националну платформу за превенцију и заштиту од насиља у школама у Србији. Национална платформа има за циљ координицију и јачање интерсекторске сарадње свих надлежних институција у борби против насиља. Поред вршњачког насиља које је у фокусу ове платформе, она представља и алат који ће нам помоћи у борби против насиља према свим запосленима у установама образовања и васпитања широм Србије.

На Националној платформи „Чувам те“ налазе се и сегменти које се односе на информисање и едукацију. У оквиру сегмента информисања могу се пронаћи информације о облицима насиља, препознавању и поступању у случајевима насиља, злостављања и занемаривања у складу са званичним процедурама надлежних ресора. На платформи ће се континуирано објављивати едукативни материјали из области превенције и заштите од насиља, које ће припремати сарадници надлежних министарстава. Едукативни садржаји су намењени свим родитељима, наставницима и ученицима.

Заједничким деловањем, посвећено и континуирано можемо радити на стварању безбедног и подстицајног окружења за раст и развој сваког појединца школске заједнице.

 Националној платформи „Чувам те“ можете приступити на домену: cuvamte.gov.rs.

Програм заштите ученика од насиља, злостављања и дискриминације