Српских владара 111

18300 Пирот, Србија

010 345 210

секретар/администрација

Previous
Next

НАШИ ЛИКОВНИ УМЕТНИЦИ

У среду 4. јуна 2014. године, у Галерији “Бранко Миљковић” у Београду биће отворена изложба “ВЕЛИКЕ ЛИЧНОСТИ У МАЛИМ ОЧИМА” коју су амбасаде земаља Вишеградске групе у Београду организовале поводом 10. годишњице уласка тих земаља (Чешка, Мађарска, Пољска и Словачка) у Европску унију.
На изложби ће бити приказани радови наших ученика.

На изложби ће бити приказана 24 рада ученика основних школа из Београда, Пирота, Старе Пазове и Голупца на тему “Велике личности”. Амбасадори сваке од четири земље посетили су по једну школу у једном од тих градова, представили идеју о изложби и изабрали историјске личности о којима су говорили ученицима.

Овом приликом Основна школа “ Вук Караџић” била је партнерска школа амбасаде Републике Чешке. Ученици наше школе радили су ликовне радове на тему “ Знаменити Чеси, знаменити Срби” који су репродуковани као постери и који ће бити приказани на изложби.

Ученици – односно аутори изабраних радова и професори наше школе присуствоваће отварању изложбе.

На изложби ће бити приказани радови наших ученика:

1. Вера Јовановић 8-3
2. Бранко Јончић 8-3
3. Вера Крстић 5-6
4. Ивана Ђорђевић 7-2
5. Немања Потић 5-6
6. Александра Денчић 7-4.

Са децом су радили професори ликовне културе Владимир Дончев и Крстић Игор.
Изложбу ће отворити амбасадори ових земаља.

Како је интересовање ученика за израду радова било огромно, радови ученика ОШ “ Вук Карадзић” биће приказани на изложби у Галерији “ Чедомир Крстић” у понедељак, 09.06.2014.год. од 20 часова.